Marklov för markarbete i Bromma

Om du planerar att utföra markarbete i Bromma kan du behöva ansöka och få beviljat marklov. Markarbete i form av fyllning eller schaktning kräver ofta marklov. Om man behöver ansöka om marklov eller inte avgörs till största del av om markarbetet ska utföras inom ett detaljplanerat område. Vissa undantag förekommer dock även om din tomt är inom detaljplanerat område.

Då krävs inte marklov

Även om din tomt är inom detaljplanerat område finns det vissa tillfällen då du inte behöver ansöka om marklov vid markarbete. Om ditt Eftertraktad markarbete bromma inte ändrar markhöjden väsentligt behöver du inte ansöka om marklov. Alltså kan små höjdskillnader vara okej och inte kräva att du ansöker om marklov när du utför markarbete i Bromma. I vissa fall kan det stå i detaljplanen vad gränsen på höjden av markytan får vara utan att du behöver marklov. Om du redan ansökt om tillstånd för att bygga något på din tomt behöver du inte ansöka om separat marklov för att utföra markarbete i samband med detta. Förändringarna i marknivån har redan bedömts när du skickat in bygglovsansökan. Eftersom reglerna gällande marklov för markarbete i Bromma kan variera är det bäst att du kontaktar bygglovsnämnden i Bromma direkt och rådfrågar innan du sätter igång med markarbetet.

Tillstånd för markarbete i Bromma

Om du behöver ansöka om marklov för mindre markarbete går det bra att skicka in ansökan på egen hand. Annars är det en god idé att ta hjälp av markfirman du anlitar för att utföra arbetet. De vet hur processen går till och kan se till att all väsentlig information om arbetet skickas med i ansökan. Se till att anlita en markfirma och skicka in ansökan om marklov i god tid innan projektet planeras påbörjas. Det kan nämligen ta tid att få marklovet beviljat.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *