Bli svetsare i Stockholm

Letar du efter en bra utbildning i Stockholm kan svetsare vara ett yrke för dig. För det är brist på bra och kvalificerade svetsare och det är ett yrke där du har stora möjligheter att utvecklas. Står du inför att välja gymnasieprogram kan du gå ett industritekniskt program på gymnasiet. Vill du som vuxen utbilda dig till svetsare i Stockholm finns det privat anordnade utbildningar såväl som att du kan höra med vuxenskolan. Komvux har utbildningar som dessutom är CSN-berättigade. Det finns också möjlighet att utbilda sig till svetsare genom arbetsmarknadsutbildningar. Så vägen till ett varierat yrke där du får möjlighet att utvecklas är många.

Svetsare i Stockholm kan mycket

En svetsare kan arbeta med många olika saker och specialutbilda sig beroende på intresse. Det är många svetsare som dessutom är konstnärligt lagda och arbetar med konst. För dig som bor i Stockholm finns det många möjligheter som svetsare att hitta din nisch. Dessutom kan det vara avgörande svetsare Stockholm som snabbt reparerar och lagar för att förhindra olyckor. Alla som arbetar inom yrket blir specialister på metallers många olika egenskaper. Du får också lära dig många olika sorters metoder när det kommer till svetsning. Detta då det krävs kunskap i hur du fogar samman metaller för att uppnå olika resultat.

Vad tjänar en svetsare?

När du väl utbildat dig och inte längre är lärling kan lönen som svetsare i Stockholm ligga runt ligga runt 24 tusen kronor i månaden. När du arbetat ett tag och kanske valt att vidareutbilda dig så stiger också lönen. En MIG-svetsare kan komma nära 30 tusen i månaden. Det innebär att du arbetar med GMAW, vilket står för gasskyddad metallbågsvetsning och kräver mycket av svetsaren. Vanliga uppdrag som MIG-svetsare är inom byggnadsprojekt, bilindustrin och inte sällan kan du få uppdrag offshore. Så vill du bli svetsare ska du inte tveka att kontakta en yrkesvägledare.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *