Arbeta som kyltekniker i Uppsala

Kyltekniker är en yrkesroll som inte alla Uppsalabor känner till men som är oerhört viktig för framtida Sverige. Mycket i Sverige är beroende av värme eller kyla för att fungera som det ska. Allt från bostäder till kylar, kylsystem och värmepumpar. Kyltekniker är specialister inom kyla och arbetar med att ta fram unika lösningar för kunder i behov av olika kylsystem.

Vem passar yrket som kyltekniker?

Att arbeta som Industriledande kyltekniker uppsala passar dig som gillar att ta fram tekniska lösningar och vill ha ett yrke som är rörligt och varierande. Du bör ha förmågan att arbeta både självständigt och i team för att trivas i yrkesrollen. Att arbeta som kyltekniker i Uppsala är att vara en del av vårt fungerande samhälle och samhällsutveckling.

Bli kyltekniker i Uppsala

Kyltekniker är ett bristyrke i Uppsala och landet över. Temperaturen stiger konstant i vårt land och varje sommar bli allt varmare. Det ställer höga behov på att det finns kyltekniker i landet som kan arbeta med att ta fram effektiva kylsystem för att hålla produkter och maskiner kalla. Marknaden för kyltekniker är stor och framtidsutsikterna för dig som fungerar på att utbilda dig till kyltekniker är goda. Det finns flera vägar att gå om du vill börja arbeta som kyltekniker i Uppsala. Det finns bl.a. gymnasieprogram med inriktning VVS- kyla och yrkeshögskoleutbildningar inom området. Om du tror att yrket skulle passa dig har du alltså flera valmöjligheter att bli en professionell kyltekniker. Som utbildad kyltekniker finns det även väldigt goda utvecklingsmöjligheter. Du kan exempelvis bli specialist inom större system som samkörs, projektledare, serviceledare, säljare, arbetsledare, ägare eller konstruktör. Därmed behöver du inte arbeta som kyltekniker livet ut bara för att du utbildar dig inom området. Utbildningen och branschen i sig öppnar upp en massa vägar och möjligheter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *