Anlita elektriker Södertälje med försiktighet

När du ska anlita en elektriker i Södertälje bör du ta god tid på dig. Som bostadsägare bär du ansvaret för att dina elinstallationer utförs korrekt. Eftersom el dessutom kan vara så farlig om något går snett är det inget man bör chansa med. Det är bättre att vara på den säkra sidan och alltid anlita en behörig elektriker för sitt elarbete – samt att kontrollera elektrikerns kompetens ordentligt i förväg.

Kontrollera din elektrikers kompetens

Behörighet är kanske den absolut viktigaste delen att kolla upp innan du anlitar en elektriker i Södertälje. Alla elinstallatörer har en personlig behörighet som visar att personen är utbildad och kompetent för att utföra elinstallationer. Förutom att se till att din Eftertraktad elektriker södertälje är behörig för arbetet du efterfrågar är det även en god idé att kolla upp elektrikerns referenser. Trots att en elektriker i Södertälje är behörig betyder det inte nödvändigtvis att hen har bara goda referenser. Alla är vi människor och gör misstag. Be din elektriker om referenser och sök även efter omdömen på internet. Anlita en elektriker med tidigare nöjda kunder. När du hittat en elektriker du vill anlita ska du och firman skriva ett avtal där det ska framgå vilket arbete som ska utföras, vilka villkor som gäller och vad är priset för arbetet.

Slutfört arbete av elektriker Södertälje

När din elektriker i Södertälje har slutfört installationen ska du kräva att elektrikern kontrollerar det utförda arbetet. Begär att få dokumentation på att kontrollen är genomförd så du har ett kvitto på att din elinstallation är korrekt utförd. Om du får problem med din elinstallation i framtiden kommer du vara tacksam för dokumentationen. Inte minst om du vill få ut ersättning från ditt försäkringsbolag vid skada eller brand. Då måste du kunna intyga att en fackman utfört elinstallationen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *